AKU MALAS

AKU MALAS
Kemalasan mengamit jemari sehingga merasakan apa yang di hati perlu dicoret. Pengertian akan makna malas itu hanya menjelaskan kepada rasa yang wujud untuk aku bergerak dikala enggan lagi berdiam diri. Ya, aku malas untuk berdiam diri. Ada yang menyatakan malas itu tidak elok, namun bagiku ia bergantung kepada pengamatan definisi malas itu dari aspek peribadi bukannya fonetik semata-mata. Sehinggakan aku terfikir untuk berhenti namun masih juga mata membaca blog ini... malas untuk berhenti? Selamat datang ke dalam blog Aku Malas, kisah di sebalik kehidupan di tanah ini.(Sarawak Blogger)

Kawan-kawan

Ini barulah cantik dan cute!!

Aku nak ada anak suatu masa nanti. Mesti la, sebab aku normal, maka aku nak ada keluarga. Tak kan aku ni dah kahwin nanti tak juga ada anak, tu ada masaalah lain tu.. Hahahhaa! Well, memandangkan aku ni mengidamkan ada anak untuk 1..2..3..4..5..6.. mungkin 6 tahun akan datang, so aku postkan di sini la beberapa gambar. Aku Malas mendifinisikan ini barulah anak-anak cantik dan cute!! 












Anak adalah anugerah dari Tuhan, sememangnya kita tidak akan tahu bagaimana keadaan anak kita nanti, seperti ibunya ker.. macam ayahnya ker.. lembut ker.. ganas.. cacat or banyak lagi. Apa-apapun kita mesti menerima semuanya dengan seadanya dan panjatkan dengan kesyukuran. Anak adalah bukti cinta antara dua jiwa. Sayangi mereka. Sekian.. (^_^)

Ada Apa Dengan Mu Hamster

Tak lama lagi cuti, aku akan balik rumah dan menghidu bau hamster yang hancing tapi kiut.HAhaha! kena pandai jaga barulah x berbau kan? Bak kata seorang blogger bernama EVAGURL IZMA, gambar membawa jutaan makna, adakalanya sampai tak terkata. Memang pun, kekadang aku bisu dan trauma bila melihat gambar yang sangat kiut! Nah.. Ada apa dengan Hamster. Aku Malas ni kan persembahkan gambar haiwan kiut ciptaan Tuhan ini.

Hai.. aku ni hamster

Ni yang jantan sedang kacau kekasihnya yang sedang tidur. Agaknya nak minta buatkan sarapan tu. Kejutkan isteri..

Alamak, dia perasan aku sedang mengintai mereka yang sedang bermesra.. :-P

Oooo.. nak belasah aku ye? Cuba la keluar..aku ada kucing ni..

Manja betul yang jantan ni, dia kata pada isteri dia "Sudah la tu sayang, jom kita tidur"

Merajuk dah..hahahhaha!!

Sekian sahaja, u all bolehlah buat dialog antara tikus betina dan jantan peliharaan ku itu. Nak tahu nama mereka? Ni yang adik aku berikan kepada mereka, Yang lelaki (Jantan la oi..) Hamtaro dan yang betina Hamtari. No comment la, walaupun pada pandangan aku, nama tersebut agak Lame.. Heheh! kalau aku,aku akan namakan mereka Hamster dan Hamstir Hahaha! 

Wei, x lama lagi cuti. Im so happy, Tinggal beberapa bulan lagi di dunia IPGKS Miri. Love u all! (^_^)


Ada Apa Dengan Evagurl?

Salam sejahtera kepada semua yang membaca blog si pemalas ini. Lama juga kan aku dah tak buat segment Ada Apa Dengan ****? ia adalah segment untuk review blogger yg aku rasa Malas nak layan tapi, rasa nak juga layan. Mungkin ada perkara yang istemewa dalam blog mereka. Ok, allright fine!! Now, saya nak perkenalkan seorang seseorang sesesomeone yang bernama Evagurl!! Nanti u all check nama panjang beliau.

Dengan hidungnya yang ala kacukan Arab... tarik nafas jap..

Dia ni, asyik comment dalam blog aku. Mungkin dia ada follow aku. HAhaha! tak apa, terimas terimas.. aku alu-alukan sesiapa yang nak dengar celoteh pemalas ni. Ok! Back to the Topic, Who is This Blogger that already took my attention! Oh mai English!

Antara celoteh beliau, mengenai lesen kereta!! benda ni pun bileh jadi cerita! best..

Ok, namanya Evagurl. Nama penuh dalam IC Evagelion Cute88 Kawai Gurl.. mana ada nama dalam IC macam tu. Kalau u nak tahu, nanti klick dan explore sendiri dalam pautan beliau. Sejak akhir-akhir ni dia suka flash back gambar-gambar lama beliau yang boleh dikatakan agak kiut tahap anak-anak dumex.

Inilah beliau waktu kecik. Nice pict. (^_^)

Rupanya dia seorang CIKGU!!! alamak!! Sawadikap! Maaf kan saya cikgu!! Bak kata Amir Raja Lawak, Im sory!! Sorry kalau ada terkasar bahasa. Hehehe, Yang saya tertarik mengenai Cikgu ini adalah, dia merupakan seorang guru yang berkhidmat di kawasan yang boleh dikatakan jauh dari bandar. What a bless.. syukur kepada Tuhan, anak-anak pedalaman mendapat ilmu kerananya. 

Cerita beliau menjadi pedoman kepada bakal-bakal guru. ( Take Note Gang IPGKS Miri dan lain-lain IPGM )

Seorang guru penyayang yang komited terhadap dunia kanak-kanak. Betul ke dinamika bahasa gue?

Cikgu ini juga, ada taste dalam memilih kereta. Well, berdasarkan senarai yang beliau tulis dalam blog beliau, dia telah menyenaraikan kereta-kereta yang telah mendapat comment yang baik dari buku-buku kereta. Cewah..cewah.. ada taste!! Kalau anda nak kenal cikgu ni, jemput-jemput lah berkunjung ke blog beliau di http://www.evagurl.com. Sekian.

Silakan ke Blog beliau.


Kepada Evagurl, maaf sebab x minta izin untuk kaitkan anda dalam post ini. Hehehe...

Instagram dan Aku

Entah la zaman sekarang ni ada kalanya aku sendiri tak faham mengapa kita buat sesuatu benda  dan terus kita suka untuk share dengan dunia. Seakan-akan kita nak orang tahu apa yg kita buat.  Sebagai contoh, aku ambil gambar makanan dan postkan dalam Instagram. Why I do that? ada ke orang nak tengok apa yang aku makan or buat? tak kan? kalau aku artis mungkin la orang berebut nak tengok. Apa lagi kalau aku gambar pict aku sedang melepas di jamban, tentu gempak kan?


Well, keep the positive point of view. Kita or, aku terutamanya menggunakan instagram bukanlah untuk mendapatkan populariti atau sengaja nak share semua everything all the stuff I do here. Sebenarnya ini adalah cara pada masa kini, bagaimana kita nak mendekati diri dengan masyarakat dan bersosial menggunakan ICT. Lagipun parents dan saudara mara aku semuanya ada Instagram apa lagi Facebook. Bagi mereka, gambar-gambar yang aku post ini adalah perkongsian tentang kehidupan aku di sini. Oleh sebab itu, kami sering berkongsi pengalaman melalui gambar. Lagipun subjek atau tema gambar yang kami post biasanya lebih kepada diri, keluarga dan alam sekeliling. Di saat inilah calling dan sms terpaksa akur dengan keberadaan Instagram dan Facebook yang mampu menyediakan gambar yang sungguh mengasyikkan serta membuatkan kita terasa lebih dekat. 

Cantik juga gambar yang dambil menggunakan perisian instagram di dalam telefon pintar ni (smart Phone). Well!! aku nak share antara hasil gambar Instagram yang agak best effect cahayanya dan warnanya.

bersama cermin mata kesayangan

doa sebelum makan pun nak di post?hehe..

kenangan indah di sekolah..

mak!!saya sedang di rumah kawan lelaki bukan wanita..

memeww!! my cat!

Inilah keadaan di dalam bilik kecergasan.

Haa!!inilah budaya masa kini! post makanan.

Hai! kami sedang study! bukannya melepak..

Menunggu.. apa ditunggu?

Haiwan pink! cuba teka..

Nostalgic..luv tiz pict.. IPGKS Miri.

Inilah cuti hujung penggal aku.


Well, alert! kalau u all terlampau banyak follower or kawan, better pastikan akaun Facebook or mana-mana laman sosial anda selamat dan terjamin privasinya. Di luar sana banyak predator yang mencari mangsa melalui internet

Bye2. 

Kerana Webcam dan aksi-aksi Misai

Kalau time masa lapang, banyak benda yang kita dapat buat. Tapi pada suatu hari, aku terjumpa lampu aladin, dan aku minta muka aku yang jambu ni tumbuh misai. jadilah aksi-aksi yang menunjukkan bahawa lelaki pun suka main depan webcam. Demmm..



Dua gambar di atas tu adalah gambar sebelum tumbuh misai, sambil happy2 buat aksi Gwiyomi sehinggalah kami memperoleh misai. Kerana misai ini kami bertekad untuk x akan buat benda2 berunsur kiut dan jambu. Sekarang kami dah jadi lelaki sejati. Cewahhh..




Sekian sahaja jalan cerita dari dunia seberang di sini. Terima kasih kerana ketik / klik / click blog yang Malas ni. bye bye. :)

Part 15: Entah ke apa benda blah..blah..

Ni la perkara yang kita tak nak dan tak kan harapkan. Well, adakalanya perlu juga kita merasakannya secara x sengaja!! hahaha!! Saya persembahkan pict pict atau gambar-gambar hasil contengan tetikus laptop ku.

1. membuat pilihan dalam kehidupan.


2. Cuba kelihatan cantik dengan cara brutal seperti membuat lesung pipit guna lesung sebenar.

 3. Kena Prankk

 4. I hate terpegang benda kotor

 5. Sedapnya kena tukul!!

 6. Blurr semasa ujian!!!

7. Mandi pagi time sejuk-sejuk!! 

Sekian sahaja. :) jangan malas mandi ya. Jangan sampai badan tu menjadi sarang ulat dan kulat serta lumut!hahahahahaa!!

Lelaki rasa ini best!

Best juga jika kita bermesra ala kanak-kanak dengan kekasih kita. Well, mreka yang matang sangat x lah sampai mencuba cara ala remaja ni. Tapi, kebanyakan lelaki suka teman wanita mereka buat lawak suara macam ni, mereka merasakan ia agak kiut. HAhaha~! well!! a woman with a funny sound..like mereka cuba meniru sesuatu bunyi kucing, hon kereta, bunyi ganas, ketawa samseng dan banyak lagi sememangnya membuatkan Lelaki berasa gembira dan selesa. Ia akan menceriakan keadaan.


Sekian. :)

Band Romantik!! Boys Like Girls!!

Salam sejahtera kepada anda semua!! u all tau tak band Boys Likes Girls? Lagu pertama mereka yang menyengat hati aku dari mereka adalah lagu Thunder mererka!! Sekarang lagu mereka yang best bagiku adalah Two Is Better Than One!! ok la, sekarang kita baca lirik-lirik ala puisi romantik mereka.


I remember what you wore on the first dayYou came into my life and I thought, heyYou know this could be something

'Cause everything you do and words you sayYou know that it all takes my breath awayAnd now I'm left with nothing

So maybe it's trueThat I can't live without youAnd maybe two is better than one

But there's so much timeTo figure out the rest of my lifeAnd you've already got me coming undoneAnd I'm thinking two is better than one

I remember every look upon your faceThe way you roll your eyes, the way you sayYou make it hard for breathing

'Cause when I close my eyes and drift awayI think of you and everything's okayI'm finally now believing

That maybe it's trueThat I can't live without youAnd maybe two is better than one

But there's so much timeTo figure out the rest of my lifeAnd you've already got me coming undoneAnd I'm thinking two is better than one

I remember what you wore on the first dayYou came into my life and I thought, hey

Maybe it's trueThat I can't live without youAnd maybe two is better than one

There's so much timeTo figure out the rest of my lifeAnd you've already got me coming undone

And I'm thinking, oohI can't live without you'Cause baby, twoIs better than one

There's so much timeTo figure out the rest of my lifeBut I figured out with all that's said and doneTwo is better than one

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku dah Tulis

Recent Posts Widget

Featured Post

FZ 150 berkepala Kawasaki Z

You ingat manusia saja dapat buat pembedahan kosmetik tukar hidung tukar mata? Itu belum cukup dahsyat sebab manusia setakat tukar hidung ...